Hoe fietsvriendelijk zijn de verkiezingsprogramma’s?

De Fietsersbond lichtte de programma’s voor je door

Fietsersbond-Landelijk-overzicht-partijen-Provinciale-Statenverkiezingen-2023

Het kan je niet zijn ontgaan: op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Waar ‘de provincie’ vaak iets is dat ver weg lijkt, verder weg dan de gemeente of de landelijke overheid, is dat dit keer anders. Het gaat in de komende verkiezingen vooral over de besteding van de ruimte, de schaarse ruimte die we in Nederland nu eenmaal hebben. Wat heeft prioriteit? Wat vinden we belangrijk? Bij de Fietsersbond is dat in elk geval ruimte – letterlijk en figuurlijk – voor de fiets. En investeren om die ruimte te vergroten en te verbeteren. Als jij dat ook vindt, bij welke partij ben je dan het beste af?

Om die vraag te kunnen beantwoorden lichtte de Fietsersbond de verkiezingsprogramma’s door van de partijen waarop je op 15 maart kunt stemmen. Dat hebben we zowel per provincie als voor het land gedaan.

De resultaten van de landelijke analyse vind je hier. De uitkomsten voor onze eigen provincie Utrecht staan hier (spoiler: we zijn in Amersfoort het beste af).

Fietsersbond-Utrecht-Provinciale-Statenverkiezingen-2023

En nu? Stemmen! Waarop is uiteraard aan jou, maar nu weet je in elk geval waar je moet zijn wanneer je, net als wij, (meer) ruimte voor de fiets belangrijk vindt.

Categorieën