Doel petitie ‘De Zevenhuizerstraat veilig voor kinderen!’ is behaald

Deel Zevenhuizerstraat wordt ingericht als een GOW30

Zevenhuizerstraat

Het gaat er niet om of het de bus of een auto ietsjes meer tijd kost om over het stuk Zevenhuizerstraat te rijden, maar wel of dat eenieder, dus ook voetgangers en fietsers, veilig op zijn/haar bestemming kan aankomen.

De Zevenhuizerstraat tussen Kraailandhof en de Van Boetzelaerlaan wordt opnieuw ingericht. Er is een ontwerp voor dat weggedeelte gemaakt, gebaseerd op een verkeerslimiet van 50 km/uur. Dat moet zorgen voor een veiligere weg, met minder geluidsoverlast. Het college heeft – in opdracht van de raad – onderzocht wat de gevolgen zijn als dat deel van de weg wordt ingericht als 30 km-zone. In een peiling heeft het college de raad in De Ronde van 18-05-2021 vier varianten voor de inrichting van de weg voorgelegd.

Na de Ronde hebben D66, GroenLinks en Amersfoort2014 voor Het Besluit op 25 mei, de Motie 2021-064M: Variant 3 zet de mens op 1  ingediend.

De motie stelt: overgaan tot uitvoeren variant 3 bij herinrichting Zevenhuizerstraat: limiet van 30 km/uur, rijgedeelte 3 meter breed, aan weerszijden fietsstroken van 2 meter.

Deze motie is aangenomen. Dit betekent dat het weggedeelte van de  Zevenhuizerstraat tussen Kraailandhof en de Van Boetzelaerlaan zal worden ingericht als een GOW30-weg.

Categorieën