Zevenhuizerstraat: het eerste stuk is klaar

…maar we zijn er nog niet

IMG_7120

De aanloop naar het besluit was als een hobbelig fietspad, maar uiteindelijk besloot de Amersfoortse Raad tot de herinrichting van de Zevenhuizerstraat (tussen Kraailandhof en Van Boetzelaerlaan) als een gebiedsontsluitingsweg met een limiet van 30 km/uur (een ‘GOW30’ in vaktermen) met brede fietspaden aan weerszijden en een maximumsnelheid van 30 km per uur. Veiliger voor fietsers dus.

Samen met de Bewonersvereniging Zevenhuizerstraat hebben we ons hier sterk voor gemaakt door brieven te schrijven, in te spreken en te lobbyen. We zijn trots op het resultaat maar nog niet tevreden. We willen dat de op de hele Zevenhuizerstraat 30 km/uur de maximumsnelheid wordt, zoals gemeld in het AD van 16 augustus 2022:

Lappendeken
De Fietsersbond afdeling Amersfoort vindt één weg met twee maximumsnelheden evenmin wenselijk. Woordvoerder Bob van der Schaft: “Een kromme situatie? De vraag stellen is hem beantwoorden.” Rob Stomphorst van Veilig Verkeer Nederland sluit zich daarbij aan: “Amersfoort moet geen lappendeken maken van één weg. Alles pleit ervoor om het 30 kilometergebied voort te zetten naar de rest van de straat.”

Het hele artikel vind je hier.

Eind dit jaar zal de gemeente de effecten van de GOW30 evalueren.
Wat zijn jouw ervaringen op de Zevenhuizerstraat? Laat het ons weten!

Categorieën