PITSTOP: veel regen, maar we stónden er

…en zelfs de Critical Mass was leuk!

In het regenachtige weekend van 17 en 18 september was een stuk(je) van de Stadsring afgesloten voor alle verkeer, om plaats te bieden aan PITSTOP. Hoe was dat?

In ieder geval anders dan de initiatiefnemers zich hadden voorgesteld, deels als gevolg van de herfstige omstandigheden. Niet iedereen die zich met een activiteit had aangemeld was komen opdagen. Maar wij stonden er, met kraam, opblaasfiets en voor de kids een verzameling gekke fietsjes die vanaf het eerste moment (zaterdagochtend) tot de laatste snik (zondagmiddag) voor veel fietsplezier en levendigheid zorgden. De Stad Amersfoort zorgde voor een sfeerimpressie

PITSTOP werd geopend door de Utrechtse gedeputeerde Arne Schaddelee en wethouder Tyas Bijlholt van de gemeente Amersfoort, ook in het kader van de Week van de Mobiliteit.

’s Middags konden belangstellenden en betrokkenen hun ideeën kwijt over de toekomstige invulling van de Stadsring, en over de weg ernaar toe. Zie ook de foto-impressie op Van Ring naar Park.

En o ja, de critical mass op zondag, nét tussen de ergste buien door. De harde kern was er. Met bakfietsen, transportfietsen, ligfietsen en buitenmodel-fietsen, en er waren zowaar ook spontane deelnemers, waarvan één op skeelers.
We hebben 7 rotondes minstens twee keer rondgefietst. We hebben het geduld van meerdere automobilisten enigszins op de proef gesteld. En we kwamen na een uurtje weer verfrist en heelhuids terug op de autovrije Stadsring. Waar de kids nog steeds enthousiast op de Funbikes fietsten, ondanks de regen.

Categorieën