Briefwisseling van twee fietsers (brief 1)

Vogelveld

Piet en Duco zijn lid van de Fietsersbond. Ze spreken elkaar niet zo vaak, want ze zijn druk druk druk. En ja, corona. Daarom schrijven ze elkaar elke maand een brief en bespreken het leven naast al dat gedoe, het leven op onze fietsen. Die brieven komen op de webpagina van de Fietsersbond en op facebook. Eigenlijk een soort blog over fietsen en hoe leuk dat is.

De zon schijnt weer!

Amersfoort, maart 2021

Beste Piet,

Gisteren was ik een rondje fietsen en dat was erg leuk, want het is begin maart en in maart schijnt de zon! Jij fietst door weer en wind, helemaal in het verre Pakistan over koude en gure bergruggen, maar ik hou toch meer van fietsen in lekker weer. Er waren nog geen knoppen aan de bomen, maar al wel heel veel mensen onderweg. Met allemaal gelukkige gezichten. Iedereen zei hoi en lachte gezellig of knikte vriendelijk met het hoofd. Dat is wel eens anders, maar dat is iets voor een andere brief, want deze maand is een gelukkige maand.

Dat mag ook wel eens, want we hebben al een jaar last van corona. Opgesloten in je huis Zoomen, Teamsen of anderszins videobellen over al die dingen waar je over kan vergaderen. Echt ongelofelijk over hoeveel dingen je kan vergaderen. En je bent er nu altijd, achter je Zoom-installatie, dus je kan áltijd vergaderen! Ik vergader dus, maar anderen zijn juist niet in huis. Als je in de zorg werkt, of in het onderwijs, of in een bedrijf waarin je niet op afstand kan werken, zal je toch een beetje spanning hebben over of dat wel goed gaat. Of als je je werk kwijt bent of je zaak dicht moet, brr.

Ik hoop dat voor al die mensen maart er toch een klein beetje vrolijk uitziet. Je kan weer in de zon fietsen! Lekker hard doortrappen, de zon op je hoofd, je ruikt de lente in de lucht, je hoort het geluid van de vogels. Ik deed een rondje Spakenburg-Eem. Dan fiets ik eerst door Schothorst naar Zevenhuizen net over de snelweg en dan door het buitengebied omhoog naar het Randmeer. Dan links langs het water naar Spakenburg. Om de oude haven heen. Soms neem ik een appeltje mee en stop ik daar om op een bankje aan de haven te gaan zitten, met m’n hoofd naar de zon. Dan langs het water richting de Eem (dat is nu even dicht, er wordt gewerkt, dus je moet iets naar het zuiden) … Eemdijk … Eembrug … dan ligt er een prachtig fietspad óp de dijk (uitzicht over de Eem heen makkelijk tot Hilversum) tot vlak voor Baarn … daar linksaf en dan via het vogelveld (geen idee hoe het daar heet), weer verder langs de Eem. Dan kom je uit bij de Amersfoortse haven en het ziekenhuis. Mhán, wat een fijn rondje is dat!

Veel groeten,

Je Fiets-maat Duco

IMG_9219

Categorieën