Zevenhuizerstraat in gebruik met fanfare en bezems

IMG_7365

Zondag 13 november om 10:00 uur werd het zuidelijk deel van de Zevenhuizerstraat in gebruik genomen als fietsvriendelijke GOW-30.
In gebruik genomen? Je kon er toch al lang fietsen?

Jawel, dit was dan ook vooral symbolisch, waarbij de bezems fungeerden als een soort strijdbijl. Die werd nu dus begraven, en alle betrokkenen (in het bijzonder de Vereniging Dorpsbelangen Hoogland) vonden in het ochtendzonnetje dat er een mooi stukje werk was geleverd. Niet in de laatste plaats overigens dank zij de inspanningen en de petitie van de Bewonersgroep Zevenhuizerstraat, die altijd gepleit heeft voor deze weginrichting.

Er wordt nog steeds af en toe behoorlijk hard gereden, zei de ene bewoner, waarop de andere aanvulde dat de fietsers nu wel wat meer de ruimte namen en dat de meeste automobilisten daar dan keurig achter bleven rijden.
Nu de rest van de Zevenhuizerstraat nog!

Benieuwd hoe het is geworden? Bekijk dit filmpje op Youtube.

Categorieën