Met input van meer dan tweehonderd Amersfoorters samengesteld

Fietsvisie Amersfoort 2030

Het fietsplezier terug!

fietsplezier

Steeds meer Amersfoorters nemen de fiets. Dat is heel logisch. Er is geen vervoermiddel dat zo goed in de tijd van nu past: de fiets is schoon voor het milieu, gezond voor de fietser, geeft geen geluidshinder, en is bijzonder geschikt voor in de stad.

Tegelijkertijd neemt ook de verscheidenheid aan fietsen waarop gereden wordt toe. Naast de oude vertrouwde fietsen als kinderfiets, stadsfiets, racefiets, mountainbike, zijn er nu allerlei nieuwe typen, zoals bijvoorbeeld de e-bikes, vrachtfietsen, driewiel-fietsen, …

In deze fietsvisie bekijken we Amersfoort als fietsstad voor de toekomst, belichten we een aantal knelpunten in het Amersfoort van nu, en inventariseren we het fietsplezier van verschillende typen fietsers. Ook bespreken we vraagstukken van nu, en geven we een toekomstbeeld voor 2030.

U vindt de Fietsvisie 2030 Amersfoort hier bijgevoegd als PDF.

Veel lees- en fietsplezier!

 

pdf ⋅ 708 KB

Fietsersbond – Fietsvisie Amersfoort 2030

Download

Categorieën