Knooppunt Hoevelaken

De aanpak van het knooppunt – de verbreding van de A1 tussen Bunschoten en Barneveld, de A28 tussen Nijkerk en Leusden en het aanpassen van het knooppunt zelf – staat gepland tussen 2019 en 2022. Vanaf 2013 is men bezig met de voorbereiding. De fietsersbond regio Amersfoort heeft zich ingezet voor het belang van de fietser. Ja, ook het onderliggende wegennet moet worden aangepast en dat geeft de mogelijkheid de fietsverbindingen tussen Hoevelaken en Amersfoort aan te passen aan de eisen voor een hoofdfietsverbinding.

Fietsverbindingen
Extra aanpassingen, zoals de fietsverbindingen, worden niet gefinancierd vanuit het budget van RWS (Rijks Water Staat). Hiervoor zijn de gemeente Amersfoort, gemeente Nijkerk, Provincie Utrecht, Provincie Gelderland en het Rijk in overleg gegaan met diverse belangenpartijen, waaronder de fietsersbond, om wensen te inventariseren. De fietsersbond heeft in De Raad van Amersfoort diverse malen een toelichting gegeven. Het uiteindelijke resultaat is dat o.a. voor de fietsverbindingen door bovengenoemde partijen een budget is vrijgemaakt. Dit budget wordt alleen uitgegeven indien de betreffende wens wordt uitgevoerd.

Uitwerking
Het is nu aan de potentiële opdrachtnemers uit de markt om te bepalen welke wensen ze naast het pakket van eisen binnen het budget kunnen realiseren. De marktpartij die de meeste wensen kan vervullen, de hinder tijdens de werkzaamheden weet te minimaliseren, goed scoort op duurzaamheid en een goed plan heeft om de planstudie te doorlopen, mag de opdracht gaan uitvoeren.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *